Foto’s – De hulpdiensten zijn vrijdagnacht omstreeks 0.45 uur gealarmeerd voor een woningbrand in de omgeving van de Keenterstraat, gelegen in het buitengebied van Weert.

Bij een woonboerderij had kortstondig een brand gewoed. Volgens de eerste berichten heeft men het vermoeden dat er molotovcocktail of ander soort brandbom naar de woning is gegooid. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al gedoofd. De brandweer kon met de tankautospuit en ladderwagen onverrichter zake terug naar de kazerne.

De politie stelde een onderzoek in naar het incident. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de schrik zat er goed in. De woning liep lichte schade op en een medewerker van Stichting Salvage kwam ter plaatse voor ondersteuning en herstel. Afgelopen nacht kwam een Teamleider Explosieven Verkenner voor een eerste onderzoek. Heden ochtend zal een team van de forensische opsporing nader onderzoek doen naar het incident.

Mocht je toevallig donderdag iets na middernacht iets vreemds hebben waargenomen in de omgeving van de Keenterstraat of Bocholterweg neem dan contact op met de politie via 0900-8844.