Burgemeesters vs DESM

De Weerter voetbalclub DESM houdt zaterdag 30 augustus Open Huis aan de Kaaskampweg 4 in Weert. DESM is deze zomer verhuisd van haar vertrouwde stek aan de Koekoeksweg naar het nieuwe sportpark met de naam De Moeësdiek aan de Kaaskampweg. Vanaf 13.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen.

In het kader van Weert 600 jaar stad speelt het Nederlands Burgemeesters Elftal (NBE) om 16.00 uur een wedstrijd tegen de veteranen van DESM. Het NBE is een team van voetballers, bestaande uit burgemeesters van verschillende gemeenten uit heel Nederland, waaronder Weert. Burgemeester Jos Heijmans van Weert is voorzitter en draagt de aanvoerdersband. Het NBE is opgericht in 1988 door de burgemeester Van der Laan van Noordenveld.

Verder zijn er zaterdag 30 augustus diverse activiteiten, zoals een optreden van percussieband Samba Douro en een loterij met een Meet & Greet met burgemeester Jos Heijmans. De officiële wedstrijdballen zullen de sfeer versterken. Om 18.00 uur sluit het vaandelteam de feestelijke dag af met een bekerwedstrijd tegen SV Roggel. Na dit treffen is de kantine open voor de nodige versnaperingen en gezelligheid. Dat alles onder het motto: ”Dan moj-jae beej de Moeësdiek zeen”.