Grote hennepstekkerij

Foto’s – De politie heeft zaterdag in de ochtend een hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de Risseweg in Weert.

De politie was getipt door een burger en was een kijkje gaan nemen. Eenmaal ter plaatse had men aanwijzingen om te vernemen dat zich een hennepkwekerij bevond in het pand.

Er werd een inval gedaan en men trof in de loods een hennepkwekerij met 2.000 planten op de begane grond. De kwekerij bevond zich tussen muren die speciaal voor de kwekerij waren gebouwd. Toen de agenten op de eerste etage een inspectie deden tof men de stekkerij aan met ongeveer 20.000 stekjes. Sporen wezen uit dat er al meerdere malen is geoogst.

De stroom werd illegaal verkregen. De kwekerij en stekkerij waren aangesloten om een brandgevaarlijke stroomvoorziening. Een wirwar van elektriciteitsdraden liepen door het pand.

Er is direct overgaan tot ontruiming. De planten, stekjes en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet nader onderzoek naar de stekkerij en kwekerij.