Foto’s – Het Stationsplein was maandag even een grote modderpoel. Oorzaak was een kapotte waterleiding bij de Stationstunnel.

De oorzaak was dit keer geen gesprongen waterleiding, maar was er tijdens werkzaamheden een waterleiding geraakt. Door het waterlek stroomde stationstunnel vol met water en zand.

Buiten de vieze moddersporen bij het NS-station hebben de Weertenaren vanochtend weinig hinder ondervonden van het waterlek. De directe omgeving kampte met een lage waterdruk maar de meeste huishoudens hadden voor het middaguur al weer water.

8 REACTIES

  1. Een paar jaar geleden kwam de WML bij mijn nieuwe buurman een nieuwe waterleiding-aansluiting leggen. Gekeken op een kaart die ze bij zich hadden, bleek het een kaart uit 1954 te zijn. De nieuwe hoofdleiding die sinds begin jaren ’90 al aan de andere kant van de straat lag, konden ze dus niet vinden. Toen ze aan deze kant van de weg wilde gaan graven, heb ik hun de waterleidingsputten (onze huisaansluiting) aan de andere kant van de weg maar gewezen. Het duurde nog een hele tijd eer ze geloofde dat de waterleiding inderdaad aan de andere kant van de weg lag (want dat kon volgens de kaart niet waar zijn).
    Gelachen hebben we, mijn buren en ik.

  2. Wat een ellende iedere keer!
    Zag vanochtend bijna een oude dame onderuit gaan
    op die stalen platen die er nu liggen voor de voetgangers. Het is wachten tot er iemand op zijn gezicht valt.

Comments are closed.