Hinzen in André Hazes-film

De 8-jarige Matheu Hinzen uit Weert speelt de jonge André Hazes in de nieuwe film Bloed, Zweet & Tranen. Dat heeft distributeur A-Film Benelux vandaag bekendgemaakt.

De film ‘Bloed, Zweet & Tranen’ vertelt het verhaal van Nederlands beroemdste volkszanger, André Hazes. In de laatste maanden van zijn leven blikt de 54-jarige zanger terug op zijn verleden; van zijn ontdekking als 8-jarige jongen op de Amsterdamse Albert Cuyp markt naar de hoogte- en diepte punten in zijn latere carrière. Voor Matheu is de mooie rol weggelegd om de 8-jarige Hazes te spelen die werd ontdekt op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam.

Matheu had auditie gedaan voor een andere film, maar toen de filmmakers hoorden dat Matheu goed kon zingen werd hij uitgekozen om auditie te doen voor de Hazes-film. “Het is bijna een wonder dat we Matheu hebben gevonden. Wij zijn er erg blij mee.”, zo vertelt de regisseur. Ook Hinzen, die later acteur en musicalster wil worden, is blij met de rol. “Ik wil graag mensen vermaken.”

De film is vanaf het voorjaar van 2015 in de bioscoop te zien.

Meer weten over Matheu? Volg hem op Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Matheu-hinzen/703812926320281