Meer namen Nacht v. Hoes

Foto’s – Muzikale toppers uit de wereld van de Nederpop, het Nederlandse Levenslied en de streekmuziek komen op zaterdag 16 augustus naar Weert voor het gratis evenement de Nacht van Johnny Hoes. Er zijn optredens van de sterren van goud waaronder Anneke Grönloh, Henk Wijngaard en Dennie Christian. Ook popbands van weleer komen zoals The Classics, The Walkers, Massada en de ‘King of Country’ Dick van Altena. Verder komen de piratenhelden Duo Onbekend, De Teddyboys en Exit. Ook regionale artiesten zijn present zoals Henk Steijvers van Janse Bagge Bend en Carboon. Last but not least kunt u de nieuwe lichting Telstar Talenten bewonderen zoals Milan Milano, Margriet en Jeronimo.

De artiesten eren Johnny Hoes en brengen samen met het Telstar Orkest de honderd grootste hits uit de Telstar Studio tot leven. DJ Jukebox telt van de honderdste hit af naar hit nummer 1. De Nacht van Johnny Hoes duurt van 20.00 uur tot 01.00 uur en vindt plaats op het Bassin in Weert. Het is een evenement in het kader van het 600 jarig bestaan van de stad Weert. Voor alle evenementen in dit jubileumjaar bekijkt u de website www.weert600jaarstad.nl.

Tv opnames van De nacht van Johnny Hoes
Midden Limburg Actueel (MLA) en L1 maken opnames. De live-opnames gemaakt door MLA zijn via internet te volgen op www.middenlimburg-actueel.nl. Ook na afloop zijn deze opnames terug te kijken op internet. L1 maakt opnames voor een vijftal programma’s die later in het jaar worden uitgezonden.

Jubileumjaar Johnny Hoes in 2017
Tijdens de persconferentie in de legendarische Telstar Studio in Weert op woensdag 6 augustus, werd naast de programmering ook het logo van het evenement onthuld. Het logo is geïnspireerd door de foto van Johnny Hoes uit de hoogtijdagen van de Lach en ’n Traan Show. Adri Jan Hoes vertelde De Nacht van Johnny Hoes te zien als de opmaat voor een groots jubileum in 2017. Dat jaar zou Johnny Hoes 100 jaar zijn geworden. Organisator en presentator Willie Oosterhuis onderstreepte de grote muzikale waarde van Johnny Hoes en zijn Telstar Studio. Bij zijn zoektocht naar de 100 grootste hits ontdekte hij dat de lijst, naast volkse Nederlandstalige en streektaak liedjes, vooral Nederpop hits bevatte. De Nederpop met bands als Doe Maar, Toontje Lager, De Dijk en Normaal zijn ook op plaat geboren in de studio van Johnny Hoes. De grote stimulator en producer daarvan is zoon Adri Jan Hoes, die dus de muzikale genen van zijn vader heeft.

Bekijk een sfeerimpressie van de bekendmaking.