Haven 3 maanden dicht

Vanaf 1 september is de Passantenhaven tijdelijk niet toegankelijk voor vaarverkeer. Aannemer Kessels uit Ospel start dan met het opnieuw inrichten hiervan. Tijdens deze werkzaamheden kunnen boten niet aanmeren in de haven. Het werk duurt ongeveer drie maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De Passantenhaven Weert vormt een mooie tussenstop voor recreatievaarders op de Zuid-Willemsvaart. De haven wordt heringericht om de toegankelijkheid te verbeteren. Zo worden onder andere de kademuren verlaagd, zodat de Passantenhaven een geheel vormt met de omgeving. Daardoor wordt de relatie versterkt met de onlangs heringerichte Werthaboulevard en het horecaplein aan het Bassin. Door deze betere aansluiting te maken op het verblijfsgebied (horeca) aan de zijde van de Werthaboulevard/Bassin kan het hele gebied sterker tot ontwikkeling komen.

Afgelopen zaterdag, 23 augustus, is de Werthaboulevard officieel geopend met een Drijf-in bioscoop. Boten konden aanmeren aan deze prachtige entree van Weert aan het water om de opening met live-muziek mee te maken. Ook kon men vanaf het terras kijken naar de Blues Brothers op groot scherm. Nu dit deel van de Werthaboulevard klaar is, is de herinrichting van de Passantenhaven aan de beurt. En in de loop van 2015 wordt het kruispunt aangepakt.

Kijk voor meer informatie op www.weert.nl/waterfront.