Pleinfeest 2.0 in beeld

Foto’s – Verscholen tussen de muren van een voormalig jenever stokerij uit 1882 en de Maasstraat vond vrijdagavond op de Oude Schut het pleinfeest 2.0 plaats.

De ondernemers van eetkamer- & proeflokaal de Oude Schut en Grieks Restaurant Mykonos hadden de handen ineen geslagen en een sfeervol pleinfeest op touw gezet. Vorig jaar had men ook een pleinfeest georganiseerd en dat bleek een groot succes. Dit jaar werd het succes herhaald tijdens de 2.0 editie.

Nadat de gasten hadden gedineerd barstte het feest los. Op het knusse maar sfeervolle plein stond de Weerter band Guarantee die op muzikale wijze de sfeer tot een hoogtepunt bracht. De band werd bijgestaan door Pim van Thipi’s Bookstore en saxofonist Lennard Gilissen. Samen zorgden ze voor een bijzonder uitbundige sfeer op het verscholen uitgaanspleintje achter de St. Martinuskerk.

Er werd gedanst, gelachen, gesmeten met borden, gezongen en de polonaise gelopen door de keukens van de restaurants. Tussentijds werd er een ludieke competitieve strijd gevoerd door de gasten van de twee restaurants. Niets was te gek, de sfeer onbeschrijfelijk. Weert blijkt soms nog eens verrassend leuk uit de hoek te komen. Gelukkig hebben we de foto’s nog.