Foto’s – Donderdag werden twee kantstenen opgehaald bij museum de Tiendschuur. Deze stenen zijn van de kollergang van de rosoliemolen van Kampers uit 1786.

Beide kantstenen worden gebruikt voor de reconstructie van de kollergang van deze molen die aan de Beekpoort (historische plaats van de molen) geplaatst wordt. Het idee om de kantstenen als herinnering aan de verdwenen stadsmolens van Weert op zijn historische locatie terug te plaatsen komt van de Molenstichting Weerterland. Aan de operatie gingen twee jaren van gesprekken met de gemeente Weert vooraf.

De rosoliemolen uit 1786 is in de jaren vijftig gesloopt en de kantstenen (waar bij de winning van olie de zaden onder geplet werden) zijn behouden. De twee grote zware kantstenen lagen zo’n 40 jaar in de tuin van museum De Tiendschuur. De onthulling van de kollergang is op 5 oktober om 10 uur als opening van Molens6x600.