ZombieRush in bosgebied

Hardloopwedstrijden zijn populair in Nederland, zo ook in Weert. Steeds populairder worden ook zogenaamde obstakel & fun races waarbij deelnemers een parcours van hindernissen moeten afleggen.

Een combinatie van hardlopen, hindernissen en bloeddorstige zombies kennen we echter nog niet in Nederland. Maar daar gaat snel verandering in komen. Op 1 november a.s. wordt in de bossen bij Cranendonck en Weert de eerste versie van ZombieRush georganiseerd. Het concept komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en wordt voor het eerst in Nederland georganiseerd.

“Vijf of tien kilometer rennen over een hindernisparcours terwijl je achternagezeten wordt door zombies”, dat is het idee van Harm de Laat, initiatiefnemer van ZombieRush. Als loper draag je een riem met daar aan drie vlaggen. Je kunt ook meedoen als Zombie. Als deelnemer zorg je voor een originele outfit, de organisatie zorgt ervoor dat je een professionele zombie make-over krijgt. Zombies hebben de opdracht om zoveel mogelijk vlaggen te pakken te krijgen. Als loper moet je proberen om met tenminste één vlag de eindstreep te bereiken. Alleen dan heb je de Zombie-Apocalypse overleefd. Onderweg moeten lopers een aantal hindernissen trotseren. Denk hierbij aan doolhoven, hooibalen-bergen, touwbruggen en klimnetten. Hoewel het gaat om een sportieve uitdaging ligt de nadruk vooral op het fun-aspect. “Deelnemers voor de 5km hoeven zeker niet als getraind atleet aan de start te verschijnen”, legt mede-organisator Ludo Neeskens uit.

ZombieRush is uniek in Nederland en het originele concept spreekt een brede doelgroep aan. De standaard uitdaging van 5 kilometer is gemakkelijk te doen voor beginnende lopers. Voor doorgewinterde obstacle-runners wordt een zwaarder 10 kilometer parcours uitgezet. Als je het leuk vindt om achterna gezeten te worden door zombies, of als je het leuk vindt om zélf getransformeerd te worden tot zombie, óf als je het gewoon leuk vindt om te komen kijken naar een spectaculair evenement: ZombieRush biedt voor elk wat wils!

Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht op: http://zombierush.nl