Fairplay op voetbalvelden

In het voorjaar van afgelopen jaar is de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) in district Zuid II gestart met de pilot Fair Play voor F-pupillen. Dit was een succes en ieder jaar zorgt dit voor meer inschrijvingen. Ook dit jaar zal er door heel het district weer in een Fair Play competitie gevoetbald worden.

Zaterdag 23 augustus vindt er een toernooi plaats op de accommodatie van Brevendia in Stramproy, waarvoor zich maar liefst vijf teams van drie verschillende voetbalverenigingen uit Weert zich hebben ingeschreven om alvast te kunnen oefenen met dit concept.

De woorden ‘Fair Play’ komen de laatste jaren steeds vaker naar voren als het gaat over sport. De KNVB is na een Duits idee gestart met een speciale competitie voor F-pupillen.

Het Fair Play concept wijkt op een aantal punten af van het traditionele voetbal voor F-pupillen:
• De kinderen beslissen zelf, er is dus geen scheidsrechter;
• Ouders/fans bevinden zich op een afgesproken afstand van speelveld (minimaal 20 meter);
• Trainers/leiders begeleiden de wedstrijden gezamenlijk vanuit de zogenaamde coachzone.

De KNVB, Let’s Move en Brevendia hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat dit concept een succes wordt in de gemeente Weert. Verenigingen zijn enthousiast en in aanloop naar het seizoen 2014/’15 zijn in het hele district Zuid II een aantal promotiebijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerde verenigingen. Een en ander heeft geresulteerd in het geweldige aantal van 67 ingeschreven teams voor de najaarscompetitie 2014.

Ben je benieuwd hoe de FairPlay competitie eruit ziet, dan is zaterdag de uitgelezen mogelijkheid om een kijkje te komen nemen. SV Laar, FC Oda en Brevendia nemen met minstens één team deel aan het toernooi dat zal starten rond de klok van 10:00 uur op Sportpark ‘De Steinakker’, Burgemeester Smeijersweg 10 in Stramproy.

Voor meer informatie over Fair Play voetbal: http://www.knvb.nl/nieuws/district/35686/uitbreiding-pilot-fair-play-naar-heel-zuid-ii