Cultureel Lint komt eraan

Tijdens de koopzondag van 21 september aanstaande zal de opening van het Weerter culturele seizoen plaatsvinden. Op elk plein in de binnenstad zal een podium staan.

Steltlopers, wandelende straatartiesten, zangkoren, dansers, schilders, vertellers en muzikanten. Professionals en amateurs van Weerter organisaties, verenigingen en instellingen laten op koopzondag 21 september zien wat zij in huis hebben. Voor de vierde keer presenteert de Weerter cultuur zich gezamenlijk aan het publiek met workshops, voorstellingen, een kinderplein en een talentenpodium. De activiteiten zijn op loopafstand in de binnenstad.

Opening
Om deze middag compleet mee te maken ben je uitgenodigd voor de opening op de Nieuwe Markt met slagwerkers, dansers en koren. Geert Gabriëls, wethouder Cultuur geeft om 12.30 uur het startsein. Tot 17.00 uur kunt u genieten van tientallen voorstellingen, performances en optredens.

Het Cultureel Lint krijgt steeds meer bekendheid. Steeds meer organisaties en ondernemers haken aan. Dankzij de initiatiefnemers RICK, het Munttheater, de Bosuil en Bibliocenter, de inzet van vele vrijwilligers en de ondersteuning van en de subsidiënten wordt het Cultureel Lint zondag 21 september opnieuw een gezellige en onvergetelijke dag voor jong en oud.

Reacties van bezoekers in 2013:
“Wat een geweldige dag! We hebben heerlijk naar de muziek van Sonny Sinay kunnen luisteren (en kijken) op de Muntpromenade terwijl we op een vintage terras ons wijntje genoten. Het weer was ons ook goed gezind. Perfecte dag in een prachtige stad!”

“Het was geweldig. Mooi georganiseerd en vooral de deelnemers hebben het mooi uit gebracht. Daar mag Weert trots op zijn op deze mooie zondag.”

Warming up
Als je vroeg uit de veren bent kun je al om 10 en 11 uur meedoen aan gratis moderne dans- of muziekworkshops. Vooraf inschrijven kan via de website.

Kijk op www.cultureellint.nl voor het programma en de locaties. Of bekijk de speciale huis-aan-huiskrant.