Dronken op de stoep

Foto – De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 23.14 uur gealarmeerd nadat verontruste buurtbewoners een hoop geschreeuw hadden gehoord en een vrouw op het trottoir van de St. Willibrodusstraat zagen liggen.

Twee eenheden van de politie kwamen ter plaatse en troffen de vrouw in dronken toestand aan op het trottoir. Haar echtgenoot die minuten lang “stank op, stank op” had geschreeuwd had de moed opgegeven en zat reeds binnenshuis. De agenten kregen wel contact met de vrouw en hielpen haar overeind.

Het echtpaar had een gezellige avond in het café gehad, maar de weg naar huis bleek voor de vrouw enkele meters te ver. De politie ontfermde zich over de vrouw en waarschuwde uit voorzorg een ambulance. De vrouw werd nagekeken en ze bleek inderdaad, in de volksmond genoemd, de ‘ziekte van Heineken’ te hebben, ook bekend als het ‘syndroom van Grolsch’. Waarschijnlijk zullen ze dat morgenvroeg moeten bekopen met een flinke kater.

De politie sprak een stevig woordje met het echtpaar waarna de hulpdiensten vertrokken en de rust was wedergekeerd in Stramproy.