Opening Fatima Huis

Komende zondag 14 september om 12.00 uur is de officiële opening van het Fatima Huis Weert. De doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Ook zullen er concerten en evenementen worden georganiseerd.

Tevens zal het Fatima Huis een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het convenant “FATIMA AAN ZET”, een samenwerkingsprogramma voor en door de bewoners van de wijk Fatima in Weert, Wonen Limburg, Gemeente Weert, Punt Welzijn, Met ggz, Werk.Kom, S.G.L., Fatima Huis Weert, PSW en de Wijkraad Fatima, met als doelstelling een beweging op touw te zetten richting gemeenschappelijke maatschappelijke voorzieningen en activiteiten om de burger van Fatima langer in zijn wijk te laten wonen en participeren. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955.

Architect was Pierre Weegels (samen met zijn rechterhand Theo van de Loo). Aannemer P.M.Gijbels en Zoon te Weert. In het gebouw bevinden zich een mooie mozaïek van Hugo Brouwer (grootste mozaïek van Nederland, 250m2), glas in lood van Charles Eyck en Hugo Brouwer, houtsnijwerk en keramiek van Cor van Geleuken, schilderij van Gard van Wegberg en een Fatima Kapel, die als devotiekapel gehandhaafd zal worden.

In de komende maanden zal het Fatima Huis in topconditie worden gebracht en het omliggende park zal worden omgevormd tot een stadspark. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, de Gemeente Weert en de nieuwe eigenaar, de familie Hendrix.

In 2011 werd de kerk onttrokken aan de eredienst. De Maria van Fatima Kapel blijft behouden en zal a.s. zondag 14 september worden ingezegend door Deken H.Franken. Het Fatima Huis is tevens gedurende de Open Monumentendag op 13 en 14 september geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur voor iedereen. Er zijn rondleidingen door Jos Brouwer. Carel Pacilly is beschikbaar voor uitleg over koepel en toren.

www.fatimahuis.nl
www.facebook.com/fatimahuis

Live Uitzending:
Opening Fatima Huis Weert op zondag 14 september 2014 wordt vanaf 11.50 uur live uitgezonden via:
1. Midden-Limburg Actueel: new.livestream.com/middenlimburgactueel/events/3356722
2. Website Weert FM: www.weertfm.nl
3. Website Weert de Gekste: www.weertdegekste.nl