Voor werkzoekenden organiseert Open Coffee Weert op dinsdag 23 september een werkmarkt met de titel ‘Open Coffee Weert WERKT!’

Vanaf 17.30 uur zijn werkzoekenden welkom bij Hotel Golden Tulip. Namens de gemeente Weert zal een gastspreker komen vertellen over het re-integratiebeleid van de gemeente in het kader van de Wet werk en bijstand (Wwb).Verder zullen zes uitzendbureaus/werving- en selectiebureaus zichzelf door middel van een ‘elevator pitch’ introduceren, waarna kandidaten kunnen ‘speeddaten’ met deze bureaus. Er wordt ook een gratis workshop ‘Persoonlijke branding voor de werkzoekende’ aangeboden.

Open Coffee Weert WERKT! wordt geleid door twee vrijwilligers en vloeit voort uit de maandelijkse Open Coffee Weert meetings. Open Coffee is een wereldwijde, laagdrempelige netwerkorganisatie waar écht iedereen aan kan deelnemen die op professioneel vlak wil groeien. Om de kansen van werkzoekende leden te vergroten is de organisatie op zoek gegaan naar uitzend- en werving en selectiebureaus die actief willen participeren aan dit netwerkplatform. Vanuit die wens is ook meteen het evenement Open Coffee Weert WERKT! ontwikkeld; een evenement speciaal voor werkzoekende dat losstaat van de vaste bijeenkomsten (elke tweede woensdagochtend van maand van 08.30 tot 11.30 uur).

Open Coffee Weert WERKT! richt zich op werkzoekende MBO-ers, MBO+ en HBO-ers.
De deelnemende uitzend-, werving- en selectiebureaus zijn met zorg benaderd: zo zijn ze allen goed bekend met serieuze, regionale werkgevers en met de ontwikkelingen op het terrein van werkgelegenheid. Deze organisaties onderscheiden zich doordat zij zich richten op een compleet profiel van een kandidaat (karakter, competenties, studies, ervaring, hobby’s, etc.) en niet alleen uitgaan van een papieren cv. Is het totaalbeeld van de kandidaat helder dan wordt deze proactief voorgesteld aan potentiële werkgevers. Op deze manier stroomt één op de drie kandidaten door van een uitzendbaan naar een vaste baan.

Werkzoekenden in de volgende vakgebieden kunnen op deze avond terecht: logistiek, techniek, office, agri & food, zorg, techniek/industrie, ICT, marketing, communicatie, sales, bouw, productie… Om de kwaliteit van de speeddates te waarborgen is aantal deelnemers beperkt tot 100. Opgeven is verplicht. Deelname kost € 5,00 p.p. en koffie, thee en water zijn gratis.

Programma
Vanaf 17.30 uur zijn de deelnemers welkom bij Hotel Golden Tulip Weert (Driesveldlaan 99, Weert).
18.00 uur: welkomstwoord door de organisatie van Open Coffee Weert WERKT!
18:10 uur: gastspreker gemeente Weert
18.30 uur: pitches van de deelnemende organisaties
18:50 uur: start workshop ‘Persoonlijke branding voor de werkzoekende’
18:50 uur: start speeddate sessies
21:00uur: einde speeddates
21.00 uur: napraten en netwerken
21:30 uur: einde

Speeddaten:
Tijdens de pitches van de uitzendorganisaties c.q. werving & selectiebureaus krijgt de kandidaat alvast een beeld van de organisatie(s) die het beste bij hem/haar past. Tijdens het speeddaten krijgt men de kans om zichzelf kort en krachtig voorstellen. Een hulpmiddel hiervoor is de ‘elevatorpitch’. Vrij vertaald betekent ‘elevator pitch’ een verkooppraatje-in-de-lift. Iemand vertelt binnen één tot drie minuten enthousiast wie hij/zij is en waar men goed in is. Bereid de ‘elevatorpitch’ thuis dus goed voor en schitter tijdens het speedddaten! Verder dient de deelnemer zes cv’s bij zich te hebben en eventueel een zevende als er aan de gratis workshop ‘wordt deelgenomen.
Een achtste cv mag je inleveren bij de organisatie van Open Coffee Weert WERKT!

De kandidaat met de meest originele, creatieve of pakkende cv krijgt een ‘advertorial’ op de Facebook- en LinkedIn pagina van OC-W. Jezelf opgeven voor de volgende bijeenkomst doe je via de volgende link: http://ocweert.eventbrite.nl

4 REACTIES

  1. Heb me al meerdere malen gepresenteerd bij uitzendbureaus in Weert en sommigen wilden me zelfs niet eens inschrijven omdat er geen vacatures zouden zijn!
    Waarom zou ik hier nu EUR 5 voor gaan betalen?

  2. Es ze det now es in oos sjoen now gemeindje hoes doon, kinne de koffiedames vanne gemeindje die minse koffie gaeve, dreenke de ambtenaren minder koffie en kinnen ze auch waat mier werk verzette!
    ich zek Win/Win!

  3. Ik wil even graag reageren op de opmerking van de € 5,00 entree. Open Coffee Weert is een organisatie van 2 vrijwilligers (!) die naast een volledige baan en ondernemersschap hun tijd en energie beschikbaar stellen in dienst van de deelnemers. In het geval van OC-W WERKT! dus van de werklozen… Het Golden Tulip Hotel faciliteert GRATIS alle ruimten (incl. zalen, beamers, podium, personeel, etc.) en houdt de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk. Verder stellen alle deelnemende bedrijven zich GRATIS ter beschikbaar om werklozen volop te voorzien van tips door middel van GRATIS workshops. Voor de 5 euro entree kan er ONBEPERKT koffie, thee en water worden genuttigd. Indien we op de gemeente hadden moeten wachten om dit geregeld te krijgen dan hadden we volgend jaar helaas dit initiatief nog niet kunnen lanceren… voor een luttele 5 euro zou ik deze kans als werkzoekende dus absoluut NIET laten lopen…. wat is werk jouw waard?????

Comments are closed.