Politie zoekt getuigen

Geldrop – Een getuige heeft de politie woensdagavond uitermate goed geholpen bij het aanhouden van vier straatrovertjes. Het probleem is echter dat de twee aangevers weg zijn.

Woensdagavond 17 september 2014 om 19.00 uur belde een getuige met de politie. Hij zag een verdachte situatie in het tunneltje bij het NS station aan de Stationsstraat. Hij zag dat vier jongemannen op een verdachte manier achter twee andere jongemannen aanliepen.

Zijn gevoel klopte want even later zag hij dat de twee jongemannen tegen een muur stonden en omringd waren door het viertal. Hij zag dat één van hen vermoedelijk een mes bij zich had. Hij zag dat de vier de tassen van de twee slachtoffers doorzochten. Daarna vetrokken ze, het is onduidelijk of ze ook iets buit hebben gemaakt. De getuige achtervolgde het viertal en zag ze een woning binnen gaan. Hij had het de politie erg makkelijk gemaakt want toen de agenten de woning aan De Burcht binnen gingen troffen ze vier jongens aan van 14, 15 en twee van 17 uit Geldrop en Nuenen.

Het viertal is aangehouden en naar het bureau gebracht. Andere agenten gingen op zoek naar de slachtoffers maar konden deze niet vinden. Het vermoeden bestaat dat deze in de trein zijn gestapt naar Eindhoven of in de richting van Weert.

De politie doet een dringende oproep aan de aangevers om zich te melden via 0900-8844 zodat de mogelijke rovertjes hun passende straf kunnen krijgen.