Vermeend gaslek kermis

Foto’s – De hulpdiensten zijn dinsdag holst van de nacht gealarmeerd voor een mogelijk gaslek bij een verkoopzaak van de kermis. Beveiligers hadden bij hun ronde een sterke gaslucht waargenomen bij de frituurwagen op de Dries.

De beveiligers vertrouwden het niet en waarschuwden uit voorzorg de hulpdiensten. De brandweer en politie kwam ter plaatse. Er werd inderdaad een lichte gaslucht geroken, maar de meetapparatuur gaf geen gevaarlijke waarden aan. Uit voorzorg werden de aangesloten gasflessen dicht gedraaid.

De kermisexploitant werd gewaarschuwd en kwam met enige verbazing ter plaatse. In de 25 jaar had hij met de kermis reist had hij dit nog nooit meegemaakt. Samen met de brandweer maakte de exploitant een inspectieronde in en om zijn zaak. Er werd geen gevaar geconstateerd waarna de hulpdiensten weer huiswaarts keerden of hun weg vervolgden.