Veel animo voor slotevent

Het evenement Marktrecht voor iedere Weertenaar is ontzettend goed ontvangen.

De inschrijving is pas een week geleden gestart en er zijn nu al 65 aanmeldingen binnen. Op zondag 28 december vindt in de binnenstad van Weert, ter afsluiting van het jubileumjaar Weert 600 jaar stad, een marktverkoop en open podium voor iedere Weertenaar plaats.

De marktverkoop belooft een echt familiegebeuren te worden. Veel ouders hebben zich al samen met hun kind(eren) aangemeld. Ook een groot aantal opa’s en oma’s heeft een kraam aangevraagd met hun kleinkind(eren). De inschrijvingen variëren van verkoop van oude spullen die op zolder liggen tot thuisgemaakte zeepjes, hartige taarten, keramieken beelden, zelfgemaakte kinder- en poppenkleding etc.. Tot nog toe hebben zes mensen zich aangemeld voor de kofferbakverkoop op het plein van het St. Raphaëlpad. Het zou leuk zijn als het plein helemaal vol komt te staan.

Verder komt er in de binnenstad een boksring te staan, waar demonstraties boksen en Sumo worstelen worden gegeven. Ook kunnen geïnteresseerden deze sporten onder begeleiding uitproberen. Op een ander plein geeft iemand drumlessen, zijn er dansuitvoeringen en op weer een ander plein kunt u meedoen aan een workshop lachyoga. Ook de optredens op het open podium zijn divers. Muziek, dans en stand-up comedy hebben zich al gemeld, maar er is nog plaats. Iedereen met talent, schroom niet en doe mee met dit winterse open podium.

Vooraf aanmelden is verplicht. Tot maandag 8 december kun jij je opgeven via de website www.weert600jaarstad.nl, voor zowel de verkoop van spullen als het open podium.