Auto verdwijnt langs A2

Foto’s – Wederom mocht de politie gisteravond de hand schudden van de alerte medemens. Na het val-incident op de Schuttebeemd omstreeks 22.35 uur werden de hulpdiensten iets voor middernacht gealarmeerd voor een incident langs de Dr. Anton Philipsweg.

Het waren alerte buurtbewoners die alarm hadden geslagen nadat de een bebloede jongeman en een zwaar beschadigde personenauto aantroffen in de bosschage tussen de snelweg A2 bij Weert en de Dr. Anton Philipsweg. De buurtbewoners hoorden een klap en een geluid dat leek op het legen van een glasbak. Men vertrouwde het niet en ging poolshoogte nemen. Maar goed ook, want niemand anders had het ongeval zien gebeuren.

De auto was van de weg geraakt, net voorbij de toerit vanaf de Dr. Anton Philipsweg. Mogelijk was de bestuurder tijdens het rijden in slaap gevallen. De bestuurder had een engeltje op zijn schouder. Zijn auto was rakelings langs een dikke boom afgereden en vervolgens via een kleine helling op z’n zijkant tot stilstand gekomen. De bestuurder wist op eigen kracht het voertuig te verlaten waarna hij werd opgevangen door de alert buurtbewoners.

Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de jongeman overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept door een berger. Hiervoor werd de toerit naar de snelweg tijdelijk afgesloten.