Leerzame vlucht-demo

Foto’s/video – Een woningbrand, hopelijk maak je het nooit mee. Helaas kan het nog altijd onverwacht gebeuren. Maar wat moet je doen als er brand uitbreekt? Om die vraag te beantwoorden leerde de de brandweer donderdag de mensen in Weert hoe ze om moeten gaan met brand.

Op het St. Rafaelpad stond een speciaal ingerichte experience unit. Hier mochten de mensen zelf ervaren welk effect rook, warmte, geluid en brandgeur hebben op het vinden van een weg naar buiten. Met een speciale skibril om de slechte zichtbaarheid door de rook te simuleren deden de mensen een korte vluchtoefening. Deze oefening leverde voor vrijwel iedereen belangrijke aandachtspunten op zoals het opruimen van je huis en jezelf zo laag mogelijk voortbewegen als de woning vol rook trekt.

Tevens gaf de brandweer demonstraties met behulp van modelhuisjes. Ook werd er voorlichting gegeven over het plaatsen van rook- en koolmonoxidemelders. Ook het maken van een vluchtplan kwam aan de orde. Na de korte ‘cursus’ kregen de geïnteresseerden een checklist en een rookmelder cadeau van de brandweer.

Video van vluchtoefening in experience container:
http://youtu.be/kibDHfIbBsc