Ruim 3.000 inwoners van de gemeente Weert krijgen binnenkort een vragenlijst toegestuurd. Daarin vraagt de gemeente hoe zij denken over hun woonomgeving, wat hun oordeel is over het gemeentebestuur en wat ze vinden van de gemeentelijke dienstverlening. Dit onderzoek, de burgerpeiling 2014, wordt uitgevoerd door bureau TNS NIPO.

Het gemeentebestuur wil met het onderzoek inzicht krijgen in welke behoeften er leven, hoe de inwoners hun gemeentebestuur beoordelen en wat beter kan. De gemeente roept haar inwoners dan ook op om de vragenlijst in te vullen. Andere gemeenten leggen dezelfde vragen voor aan hun inwoners. Dat maakt het mogelijk om resultaten te vergelijken.

De uitkomsten worden begin 2015 bekend gemaakt.

23 REACTIES

 1. Ouderwetse manier van onderzoek, een vragenlijst. Zet dan een stelling of vraag op de gemeentesite, krijg je wss veel meer respons

 2. “Burgerpeiling 2014”,
  heeft zin,
  als men als eerste eens luisterde,
  naar de op- of aanmerkingen,
  van de desbetreffende Dorpsraden.

  Vanuit deze Dorpsraden komen veelal de meeste klachten en opmerkingen van de inwoners binnen de gemeente Weert. Maar als de gemeente Weert de meeste op- of aanmerkingen naast zich neer legt en in sommige gevallen de dorpsraden buitenspel zet, dan heeft naar mijn inziens een burgerpeiling weinig of geen zin.
  Maar mocht ik zo een vragenlijst krijgen, dan vul ik hem zeer zeker in.

 3. Ik hou wel van vragenlijsten en ik ben benieuwd of alle geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen een lijst zullen krijgen. Hoop dat de bewoners van wijk 25 niet vergeten zullen worden……………

 4. Men geeft veel te veel geld uit aan externe bureaus. Zoals nu ook weer. Zet gewoon op de Site een enquête formulier. En zorg eens dat er mensen komen te zitten met verstand van de praktijk. Voorbeeld de maaseikerweg die men weer wil gaan veranderen hadden dat eerder bedacht…….scheelt veel geld. Niet gek dat ze in de min zijn gedraaid.

 5. Waarom zo moeilijk doen? Als men de reacties van de afgelopen jaren op WdG verzamelt is gelijk duidelijk hoe de mensen over de gemeente denken.

 6. Zoals ik de vorige week ergens (volgens mij hier op WdG) las, blijft de “Zuidgeest” rotonde op de Maaseikerweg zoals hij is. Alleen bij het stuk met de kruising van de Beatrixlaan, word overwogen om aan te passen.
  Tja, werk hebben is geen probleem, maar werk houden…….

 7. Weert is verdeeld in 34 wijken en een wijk kan bestaan uit meerdere buurten, die elk een buurtcode hebben.
  Het gaat om BU09882501………

 8. (Na even gegoogled te hebben:) Het zijn eigenlijk 16 wijken maar ze zijn nog al ongewoon genummerd waardoor er een wijk is met nummer 34. Wijk 01-03 is Weert-Noord/West, 11-14 Weert-Centraal, 21-25 Weert-Zuid/Oost, 31-34 zijn de dorpen in de gemeente Weert. En is het niet gewoon gemakkelijker om te zeggen dat het om Kazernelaan gaat? Ik kan ook zeggen dat ik in BU09880101 woon, dan weet niemand wat ik bedoel zonder het even te googlen.

 9. Voor een correcte peiling of enquete gelden nogal wat voorwaarden.
  een daarvan is dat de uitkomst representatief
  moet zijn voor de totale doelgroep, dus alle inwoners van weert. Daarvoor zal men uit iedere laag, iedere leeftijd,iedere geloofsovertuiging, beroep, gezinssamenstelling, inkomensgroep, schoolopleiding, politieke overtuiging enzovoort een of enkele personen aan moeten schrijven voor hun mening. Aangezien een 100% respons nooit voorkomt, heb ik altijd weinig vertrouwen in de uitkomst en blijft de betrouwbaarheid altijd natte vingerwerk. Gevaarlijk bovendien om hier veel waarde aan te hechten.

 10. Is maar een dooie boel in het nieuwe gemeente huis. Helaas is er geen doorloop meer van de voordeur naar de achterdeur en andersom. Het oude gemeente huis had dat wel.

 11. Niels en buurman-janssen,
  iedereen heeft een mening, dat het niet u mening is, wil nog niet zeggen dat de andere mening, geen mening is. Andere meningen kun je gebruiken om je eigen mening positief bij te stellen (wat de gemeente nu hopelijk ook gaat doen).
  Burgerpeiling, oftewel: “uw mening telt”.
  (Veel meningen in dit stuk)

 12. Det schiltj de gemendje unne houp poetswerk, in ut oud gemendjehoees batterdje iedereein met zieen voel schoeen door ut gemendjehoees……….

 13. Nergens geef ik aan dat ik iets tegen de mening van een ander heb. In het ergste geval ben ik het er niet mee eens.

  Ik reageer wel op de opmerking om de opmerking op WdG te pakken en deze als Burgerpeiling te gebruiken.

Comments are closed.