Open Dag ouderenzorg

SJG Weert organiseert op zaterdag 8 november een open dag in het kader van het speerpunt ouderenzorg. Inwoners van Weert en omstreken zijn van harte welkom om tussen 11:00-15:00 uur kennis te maken met hoe de zorg voor ouderen in het ziekenhuis geregeld is en met welke instanties er samengewerkt wordt.

De open dag staat in het teken van ‘Sneller beter door bewegen’ en het belang van actief bewegen van ouderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Buuttereedner Pièrre Cnoops zorgt voor een humoristisch tintje tijdens de open dag.

Tijdens de open dag is er een uitgebreid programma dat ervoor zorgt dat bezoekers een goede indruk krijgen van het zorgaanbod voor ouderen, maar ook welke rol men zelf heeft om een snel herstel te kunnen realiseren. Manager ouderenzorg, Joris Maas, geeft een lezing over het belang van bewegen. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan rondleidingen in het ziekenhuis. Zo is het mogelijk om de nieuwe, speciaal voor kwetsbare ouderen ingerichte, huiskamer te bezichtigen en om een kijkje te nemen op de afdeling Medische Beeldvorming met o.a. de nieuwe CT-scanner.

Naast de rondleidingen kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops, zoals Tai Chi, beweegspel en dans. Ook kan men bij diverse stands terecht voor informatie en uitleg over het zorgpad collum care, het nieuwe beweegprogramma en de rol van fysiotherapie bij bewegen. Verder kunt u verschillende testjes doen, een ouderdomssimulatiepak uitproberen en een hindernis parcours afleggen over een zogenaamd ‘Belgisch trottoir’.

Wilt u deelnemen aan een lezing, rondleiding of workshop dan kunt u zich hiervoor inschrijven bij de afdeling Patiënteninformatie, telefoon 0495 – 572 205. Of stuur een mail naar: patië[email protected] Inschrijven is ook mogelijk tijdens de open dag zelf. Echter bij vooraf inschrijven ben je verzekerd van een deelnameplaats. Het volledige programma van de open dag kun je ook vinden op de website: www.sjgweert.nl

De medewerkers van SJG Weert heten iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de open dag.