Collecte HartSave Leuken

In de periode van 20 oktober t/m 24 oktober aanstaande zal er in de wijk Leuken een collecte gehouden worden ten behoeve van de stichting HartSave Leuken.

Deze stichting verzorgt en onderhoudt een Reanimatie Oproep Netwerk (RON) in de wijk Leuken. Er hangen in de wijk een drietal publieke Automatische Externe Defibrillatoren (AED) en ruim vijftig vrijwilligers staan dag en nacht klaar om deze AED’s te gebruiken indien nodig. Bij een reanimatie in de wijk worden de vrijwilligers gealarmeerd middels een sms door de 112 meldkamer van de ambulancezorg. Zij starten dan de reanimatie met ondersteuning van de AED in afwachting van de ambulance.

Voor het onderhoud van de AED’s en de opleidingen van de vrijwilligers is geld nodig. Men hoop dat elke inwoner van Leuken zijn of haar steentje bij wil dragen. Zo werken we samen aan een veilige wijk.