Op zondag 28 december wordt het jubileumjaar Weert 600 jaar stad in stijl afgesloten met het evenement ‘Marktrecht voor iedere Weertenaar’. Een feest van, voor en door iedereen. Kreeg Weert 600 jaar geleden marktrechten, in 2014 verleent burgemeester Jos Heijmans voor één dag marktrecht aan iedere Weertenaar.

Heb je spullen in huis of op zolder die je graag wil verkopen? Kun je lekker koken of bakken en wil je dat wel eens aan anderen laten proeven? Of heb je (onvermoed of verborgen) zang-, dans of schildertalenten? Dat wil je wel eens aan een groot publiek laten zien? Grijp jouw kans en meld je aan voor de Finale van Weert 600 jaar stad!

Gratis marktkraam
Van zonsopgang (8.47 uur) tot zonsondergang (16.35 uur) mag iedere Weertenaar zijn koopwaar in de binnenstad verkopen. Niet met een kleedje op de grond, zoals op de Vrijmarkt. Daar is het weer op 28 december waarschijnlijk te koud voor. Wie zich aanmeldt, kan gratis over een marktkraam beschikken. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen komen de marktkramen op verschillende pleinen te staan. Elk plein heeft een eigen thema. Bijvoorbeeld op het St. Raphaëlpad vindt een heuse kofferbakverkoop plaats.

Open Podium
Op iedere locatie is een Open Podium. Iedereen kan meedoen: amateurs, jonge talenten en oude rotten. Je kunt het zo gek niet bedenken: goocheltrucs, muziek, dans, voordragen gedichten, stand up comedy en meer. De hele dag zijn er leuke workshops en verrassende demonstraties. Kortom, volop entertainment. Deelname aan de markt en het Open Podium is gratis. Alle inkomsten zijn voor jou. Een hoedje of doosje bij een optreden mag ook. Zo verdien jij, jouw kinderen, gezin en/of verenigingen een extra zakcentje.

Aanmelden
Maak gebruik van jouw marktrecht voor een dag en doe gewoon mee! Maak jouw kinder(en), familie, vriendengroep of jouw vereniging ook enthousiast. Aanmelden kan op http://ambianceevents.wix.com/cmweert#!finale-w600/c6lt. Op de homepagina vind je meer informatie over de Finale van Weert 600 jaar stad. Vooraf aanmelden is verplicht.

Bekijk de plattegrond (PDF):
http://iwdg.nl/marktrecht_voor_iedere_Weertenaar

Aanmelden kan via:
http://ambianceevents.wix.com/cmweert#!finale-w600/c6lt