Graswinkel heeft eigen AED

Deze week is er een AED geplaatst voor openbaar gebruik in de wijk Graswinkel en toegankelijk is voor burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij HartslagNu.

Het aantal AED’s (Automatische Externe Defibrillators) neemt gestaag toe in Weert. Veel AED’s zijn 24/7 toegankelijk voor reanimatie ondersteuning. Nu ook in de wijk Graswinkel. Hartsave Graswinkel heeft zich ten doel gesteld om enkele AED’s in de wijk te realiseren.

Sinds deze week hangt er bij een appartementencomplex aan de Graswinkellaan een AED. Aan deze particuliere AED hebben diverse ketenpartners zoals wijkoverleg Samengraswinkel, Wonen Limburg, Punt Welzijn, AED Solution en HartslagNu hun medewerking verleend en is deze AED voor 24/7 gebruik nu een feit.

Heb je interesse om te kunnen reanimeren en het bedienen van een AED, om zo burgers in de wijk te kunnen redden, en als burgerhulpverlener vrijwillig ingezet te worden voor een reanimatie in de wijk neem dan contact op met [email protected] of bellen 0651897101.