De gemeente Weert laat in oktober 2014 groot onderhoud uitvoeren aan de St. Maartenslaan, de Maaseikerweg en de Tungeler Dorpsstraat. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM-Wegen. Het werk houdt asfaltreparaties aan de verhardingen in.

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleiding voor al het verkeer.

St. Maartenslaan
De St. Maartenslaan wordt vanaf de Van Bommelstraat tot aan de rotonde Maaseikerweg voorzien van nieuwe asfaltlagen. Hiervoor worden delen van de St. Maartenslaan afgesloten voor al het verkeer. Daarnaast worden op de St. Maartenslaan ook werkzaamheden aan het riool uitgevoerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen:

  • 1e Fase vanaf de Van Bommelstraat tot aan de St. Paulusstraat Deze afsluiting gaat in op dinsdag 14 oktober vanaf 7.00 uur tot maandag 20 oktober 7.00 uur.
  • 2e Fase vanaf de Van Bommelstraat tot aan de rotonde met de Maaseikerweg, inclusief alle aansluitende zijwegen. Deze afsluiting gaat in op maandag 20 oktober 7.00 uur tot maandag 27 oktober 16.00 uur.

Maaseikerweg
De Maaseikerweg wordt vanaf de Beatrixlaan tot aan de Willemshof voorzien van nieuwe asfaltlagen. Daarom wordt de Maaseikerweg afgesloten voor al het verkeer vanaf woensdag 29 oktober 7.00 uur tot vrijdag 31 oktober 20.00 uur.

Het gaat hier alleen om het groot onderhoud aan de Maaseikerweg. De kruising met de Beatrixlaan wordt op een later moment aangepast. Wanneer en op welke manier is op dit moment nog niet bekend. De rotonde Maaseikerweg-Nassaulaan blijft zoals die is. De gemeente heeft, na overleg met omwonenden en de wijkraden Moesel en Graswinkel, besloten om de huidige situatie te handhaven.

Tungeler Dorpsstraat
Op de Tungeler Dorpsstraat worden tussen de Truppertstraat en de Kemperveldweg asfaltreparaties uitgevoerd. Dit deel van de Tungeler Dorpsstraat wordt daarvoor afgesloten voor al het verkeer vanaf woensdag 29 oktober 7.00 uur tot donderdag 30 oktober 20.00 uur.