Na ruim drie jaar van vele gesprekken en intensieve voorbereiding, zijn nu de eerste intentieverklaringen getekend tussen de stichting Scarabee en twee lokale partijen. Als de herontwikkeling van het complex gegund wordt aan de stichting Scarabee, kan er verder invulling gegeven worden aan deze intentieverklaringen.

De stichting Ontspan Water met als voorzitter Suzanne van Lierop, wil op het complex een therapeutisch bad realiseren met een minimale water temperatuur van 34°C. Het bad, toegankelijk voor minder validen, biedt ontspanning, therapie en verlichting.

IBOR advies, directeur Chris Verstappen, tekende als tweede een verklaring. Door het geven van opleidingen en het bieden van stageplaatsen wordt het groenonderhoud op het complex verzorgd.
Onderdeel van beide intentieverklaringen is een clausule die beoogt de samenwerking tussen die partijen die deel willen gaan nemen, invulling te geven. Zo wordt voorkomen dat er een onsamenhangend geheel ontstaat.

De stichting Scarabee is momenteel met acht andere partijen in onderhandeling over samenwerking voor her invulling van de Van Horne Kazerne. Het streven is om ook lokale onderwijsinstellingen hierbij te betrekken. Al deze partijen (waaronder partners in zorg en opleiding) hebben hetzelfde doel voor ogen om het terrein een sociaal-maatschappelijk invulling te geven.

6 REACTIES

  1. mmmh doe eens een google zoektocht naar Scarabee en ik kom bij een woonhuis in Weert op Vrakker uit ( http://drimble.nl/bedrijf/weert/k60106654/stichting-scarabee.html …idem als je op streetview zoekt op andere plaatsen in NL. Website van scarabee–> ik vind niets… Beste Gemeente doe aub je huiswerk voor je verplichtingen aan gaat met een dergelijke organisatie!!! Voor je het weet hang je erin (met ook ons geld…)
    Bovendien wie vernoemd zich nu naar een mestkever…??? Als er maar geen stront ( :pff ) aan de knikker is 😉

Comments are closed.