'Letterlijk' feestpaleis

Op woensdag 5 november aanstaande van 18.30 tot 19.45 uur is het Keenter Hart aan het Sint Jozefskerkplein in Weert een letterlijk feestpaleis voor kinderen en ouders van Eduquaat.

Erik van Os, bekend als schrijver van boeken en teksten van liedjes uit Sesamstraat en Annie van Gansewinkel, de Weerter boekenschrijfster zijn er om de feestvreugde te verhogen. Lezen, luisteren en muziek zijn de ingrediënten voor een gezellig avondje.

Aansluitend op de Kinderboekenweek, met als thema “Feest”, geven de Eduquaatscholen hier een eigen vervolg aan. Iedereen moet weten dat lezen een feest is. Voor elk kind gaat een wereld open als het leert lezen en later helemaal weg kan dromen in een mooi of spannend verhaal. Voor ouders, en voor ieder ander die voorleest, is het telkens weer een bijzondere belevenis om te ervaren hoe er geboeid wordt geluisterd.

Meer dan feest
Eduquaat wil graag dat iedereen zelf ervaart wat lezen met je doet. Vanaf 5 november is er op iedere school een boekenhuis op een centrale plek. Daar kunnen mensen hun boeken naar toe brengen. Iedereen die het wil, kan ze lenen. En als het boek uit is, zet je het weer terug en kan weer iemand anders het lezen. De boekenhuizen worden door Erik van Os en Annie van Gansewinkel geopend.

Op alle scholen is een tentoonstelling van de werkstukken die de leerlingen van Eduquaat gemaakt hebben rond het thema van de Kinderboekenweek.