Dinsdag 4 november aanstaande start de nieuwe serie van het Architectuurcafé. De eerste aflevering staat in het teken van de winnende ontwerpen van de Publieks- en Architectuurprijs voor Weert en Nederweert 2014. Deze prijzen zijn op 29 juni jongstleden uitgereikt. De architecten geven nadere toelichting op hun ontwerp.

Antonius Veste
De heer Rob Meuwissen van Knoups Architecten BV uit Budel geeft een toelichting op het ontwerp van het woonzorgcentrum ‘Antonius Veste’ (Sint Willibrordusstraat) in Nederweert. Dit ontwerp kreeg de meeste publieksstemmen en won daarmee de Publieksprijs 2014.

St. Joseph
De heer Rob van Vught van 2.0 Architecten uit Venlo licht het ontwerp van het woonzorgcentrum ‘St. Joseph’ (Brugske 16) in Nederweert nader toe. Dit project won Architectuurprijs voor Weert en Nederweert 2014. De jury motiveerde dit als volgt:
‘De jury kent dit complex de Architectuurprijs toe vanwege de sterke uitstraling van het gebouw, het uitnodigend karakter en de prettige sfeer voor de bewoners en bezoekers. Het goede gebruik van daglicht, de zorgvuldigheid van vormgeven, het frisse kleur- en materiaalgebruik en de integratie van het restaurant vormen grote pluspunten die leiden tot een prijswinnend ontwerp.’

Gedachtenwisseling
Zoals gebruikelijk wordt u geïnformeerd over het onderwerp, maar vooral ook uitgenodigd vragen te stellen en mee te praten.

Het Architectuur Café vindt plaats in de bovenzaal van de ‘Weerter Bazaar’ aan de Markt 17 in Weert, aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis en alle belangstellenden zijn welkom om mee te discussiëren.

Er zijn ook Architectuurcafés gepland op dinsdag 6 januari 2015, 3 maart 2015 en 19 mei 2015.