Ouwe hoeren naar Weert

Op zondag 2 november pakken de dames Fokkens de trein van Amsterdam naar Weert. Half Nederland weet wie ze zijn en met welk soort werk ze hun brood verdienden, die tweeling. Ze waren allebei decennia lang prostitué en tot voor kort nog “actief”.

Er zitten allerlei haken en ogen aan ‘het oudste beroep’. De zussen weten van de hoed en de rand. Wat hebben ze zich als kind van het leven voorgesteld en wat hielden ze – ondanks alles – aan toekomstdromen in stand? Vanuit hun hart vertellen ze hoe het is om “van de liefde te leven”. Ieder heeft er wel een mening over. Wie hen ontmoet en hoort praten, beseft hoe weinig je als buitenstaander erover weet. Hun verhalen stemmen tot nadenken.

Kom op 2 november naar Partycentrum de Sluis, Industriekade 58 in Weert. Ontmoet de koninginnen van de wallen in levenden lijve. Voor de liefhebbers zijn hun boeken te koop. De dames signeren ze ter plekke. De bijeenkomst begint om 14.30. Entree 10 euro p.p.