SP feliciteert Risse

Vanmorgen stonden vier SP´ers in alle vroegte en in de plenzende regen aan de poort bij De Risse. Vorige week werd bekend dat het ontslag van 122 mensen met een tijdelijk contract bij De Risse van de baan is.

De SP’ers brachten een verrassingsbezoek aan de sociale werkvoorziening. Ze deelden bij de diverse ingangen een pamflet met felicitaties uit. De mensen konden het gebaar waarderen. Velen die verregend aan kwamen fietsen keken toch weer blij op toen ze de rode jassen zagen staan en het pamflet aanpakten. De 150 blaadjes waren binnen een half uur op.

De SP wilde laten zien dat ze solidair is en blijft met de mensen van De Risse. Het niet doorgaan van de ontslagen is een lichtpunt in een moeilijke tijd voor de mensen in de sociale werkvoorziening. De overheveling van verantwoordelijkheid van de landelijke overheid naar de gemeente, bezuinigingen, onzekerheid, het stopzetten van de instroom van nieuwe mensen, enzovoorts.

De SP blijft knokken voor de mensen die een beschermde werkplek nodig hebben.