Sponsorwinkel doneert

Foto’s – Op zaterdag 11 oktober jongstleden reikten de vrijwilligers van De Sponsorwinkel in Weert een recordbedrag aan sponsorcheques uit.

Maar liefst 31 organisaties uit Weert ontvingen een sponsorcheque met een totale waarde van € 29.625,-. De gelden zijn verkregen doordat vrijwilligers in de Sponsorwinkel aan de Dr. Schaepmanstraat 17 goede en goedkope tweedehands kleding en speelgoed verkopen. De winst komt geheel ten goede aan vrijwilligersorganisaties in Weert e.o.

Sponsorcheques
Twee keer per jaar reikt de Sponsorwinkel cheques uit. In oktober worden de cheques uitgereikt aan die organisaties die door de vrijwilligers van de Sponsorwinkel zijn aangewezen. De cheques gingen naar: Stichting Minimavakanties regio Weert (120,-), Buurtvereniging Kerkstraat (155,-), Dierenambulance (165,-), Bibliotheek Tungelroy (230,-), Stichting St. Nicolaas (245,-), Pétanqueclub Weert (295,-), Scouting Tungelroy (295,-), Stichting Jeugdorkest St. Joseph Weert-Zuid (385,-), Zelfregiecentrum Weert (420,-),Waterpolovereniging De Rog (440,-), Vocaal Ensemble Syrinx (485,-), Bridgeclub UVO (525,-), Seniorenbridgeclub Weert (525,-), Toon Hermans Huis (575,-), Vrouwentref Leuken (580,-), Eerste Weerter Schaakvereniging (590,-), Dr. Joe-Hoe (660,-), Dorpsraad Tungelroy (795), Seniorenkoor Wij willen Zingen (1.165,-), Franciscus Hospice Weert (1.180,-), Schutterij St. Antonius Altweerterheide (1.225,-), Stichting Narsari (1.260,-), Buurtcommissie Nedermazehof (1.265,-), VV de Hêldje op zök (1.440,-), Tafeltennisvereniging Weert (1.815,-), Ouderenvereniging St. Matthias Leuken (2.785,-), Vereniging Paluda Weert (2.995) en Harmonie St. Jozeph Weert-Zuid (3.510,-).

Daarnaast werden 3 cheques overhandigd door de initiatiefnemer van de Sponsorwinkel, Punt Welzijn. Zij overhandigde een cheque van €1.000 voor de onlangs gehouden Paardenpolo aan het Paardenhuis in Weert en een cheque van eveneens € 1.000 aan Buurtvereniging Bosseve t.b.v. de jeugd. Daarnaast is een cheque van € 1.500 opgestuurd naar Spanje voor de actie ‘Sinterklaas voor alle kinderen!’ van Weerter basisscholen.

Het spreekt voor zich dat de vrijwilligersorganisaties de cheques verheugd in ontvangst namen. De Sponsorwinkel spreekt dan ook haar waardering en dank uit voor de vele inwoners in Weert die massaal kleding en speelgoed aanbieden aan de Sponsorwinkel, waardoor deze doelen gesteund kunnen worden.

Sponsorcheque aanvragen tot 1 januari
Ook dit jaar stelt de Sponsorwinkel vrijwilligersorganisaties in Weert in de gelegenheid om een Sponsorcheque van maximaal € 2.500 aan te vragen. Dat kan alleen in de maanden november en december, via een aanvraagformulier op de website www.sponsorwinkel.webklik.nl. Hier staan ook de voorwaarden opgesomd. Deze cheques zullen in februari 2015 worden uitgereikt op basis van een beoordeling en selectie door een onafhankelijke adviesraad.

Een goede bestemming voor uw ongebruikte kleding en speelgoed
In Weert staan veel kledingcontainers van Reshare. Daarnaast worden in diverse wijken en dorpen in Weert door verenigingen kledingzakken aan huis opgehaald. Zij werken samen met Punt Welzijn en de Sponsorwinkel om goede doelen in Weert te steunen uit de opbrengst. Goede kleding en speelgoed kan het beste worden aangeboden bij de Sponsorwinkel zelf, zodat ze daar verkocht kunnen worden. Bedenk ook dat veel kinderen met jouw ongebruikte spullen in de dure decembermaand ontzettend blij worden gemaakt tijdens de feestdagen.

De Sponsorwinkel is met uitzondering van de schoolvakanties geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-16.30 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur. Je vind de Sponsorwinkel aan de Dr. Schaepmanstraat 17 (naast de Aldi). Gedurende deze tijden kun je ook jouw textiel en speelgoed afgeven. Hiermee steun je vele goede doelen!