Snelle supermarktactie

Het actieteam van Stop St. Jozefracebaan heeft zaterdag handtekeningen verzameld bij de Albert Heijn (Dries), Jumbo (Oranjeplein) en Lidl (Randweg). Het actieteam werd hierbij ondersteund door ouders en andere mensen die zich betrokken voelen bij deze actie. Zo waren ook leden van D66 Weert actief aanwezig om voor de actie handtekeningen in te zamelen.

De actie Stop St. Jozefracebaan is anderhalve week geleden opgestart naar aanleiding van een ‘bijna-ongeval’ met een 4 jarig meisje op het zebrapad ter hoogte van de Brede School Markeent. Deze gebeurtenis is één van de reeks ongevallen èn bijna-ongevallen op deze locatie op de St.Jozefslaan. De verkeersveiligheid rondom de Brede School Markeent en de gehele St. Jozefslaan heeft de aandacht van vele bewoners van Keent, dat bleek ook vandaag toen er massaal getekend werd voor de petitie. In 2 uur tijd zijn er 900 handtekeningen verzameld. De totale teller staat nu op 1600 handtekeningen.

Met de petitie willen de ouders de verkeersonveilige situatie op de St. Jozefslaan onder de aandacht brengen bij de gemeente Weert. Het uitgangspunt is hierbij dat iedere verkeersdeelnemer (jong, oud, minder validen etc.) veilig over straat moet kunnen.

De petitie kan ook nog steeds online worden getekend via; http://www.petities24.com/stop_st_jozefslaan_racebaan. Persoonlijke verhalen en ideën kunnen worden gedeeld via: [email protected] en facebook; stjozefslaanracebaan.