Beleef twee belangrijke ‘stukjes’ van het jubileumjaar Weert 600 jaar stad opnieuw in de binnenkort te verschijnen fotoboeken ‘In Beeld: Weert Historisch weekend’ én ‘In Beeld: Weert Paardenstad’.

De voorverkoop is reeds gestart. Beide boeken zijn samengesteld door Fotogroep Weert, een fotoclub met enthousiaste leden. In de fotoboeken staan prachtige foto’s van de verjaardag van Weert 600 jaar stad en drie bijzondere paardenevenementen. Elk boek omvat 150 pagina’s fotomateriaal.

Historisch weekend
In het fotoboek ‘In beeld: Weert Historisch weekend’ krijgt u een uitgebreide terugblik op de officiële viering van de verjaardag van Weert 600 jaar stad op 10 en 11 mei 2014. Prachtige foto’s van de hoogmis, de Krönungsmesse in de St. Martinuskerk en de ondertekening van de Akte 1414 op het bordes van het Jacob van Horne Museum wisselen elkaar af met fascinerende beelden van de Middeleeuwse markt, het middeleeuws kampement en de historische optocht.

Paardenstad
Het fotoboek ‘In beeld: Weert Paardenstad’ is een aanrader voor paardenliefhebbers. Kijkend door de ogen van de leden van Fotogroep Weert passeren drie unieke in 2014 gehouden paardenevenementen de revue. Bijzondere foto’s geven u een kijkje voor en achter de schermen van de viering 450 jaar Weerter Paardenmarkt, het bijbehorende showprogramma, de koetsentocht van Stramproy naar Weert en de paardenpolowedstrijden.

Voorverkoop
De fotoboeken met 150 pagina’s aan verrassend fotomateriaal kosten elk €24,95 en kunt u nu al in de voorverkoop bestellen op www.bullseyeshop.nl. Als extraatje ontvangt u dan een set ansichten met foto’s uit het boek cadeau. De boeken zijn uitermate geschikt om cadeau te doen. Woensdag 5 november neemt burgemeester Jos Heijmans van Weert de eerste exemplaren officieel in ontvangst.

Foto-expositie
De opbrengst van de boeken wordt gebruikt voor het bekostigen van de expositie “600 jaar Weert, een terugblik door Fotogroep Weert”, die vanaf 22 februari 2015 twee maanden lang in de Tiendschuur is te bekijken. De expositie is in samenwerking met het Erfgoedcluster Weert georganiseerd.

omslagfotoboek

1 REACTIE

  1. Jammer, dat het derde deel van “Op de keper beschouwd” een geschiedenis van Weert (nog?) niet is verschenen. Nu “eindigt de geschiedenis in 1815…

Comments are closed.