Voorlichting onderwijs

De drie Weerter scholen voor Voortgezet Onderwijs en Het College Cranendonck, verenigd in LVO-Weert, willen dat kinderen de beste keuzes maken voor de start van hun toekomst. Daarom verzorgen zij in de eerste week van november van 19:30 tot 21:15 uur uitgebreide voorlichtingsavonden. Op deze scholenavonden presenteren zij de voordelen van goede samenwerking, de kenmerkende resultaatgerichte aanpak en de leerlinggerichte mogelijkheden. Alle ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 en 8 zijn met hun zoon of dochter voor de voorlichtingsavonden uitgenodigd.

Programma
Op de locaties in Weert begint de voorlichting met een algemene presentatie, waarna men naar maximaal drie workshoprondes kan voor informatie over de leerstromen (bijvoorbeeld atheneum, gymnasium) en speerpunten (bijvoorbeeld Tweetalig Onderwijs, Techniek in zes jaar). Het College Cranendonck heeft dezelfde workshopsrondes, maar daarnaast ook een eigen algemene presentatie, gericht op de locatie.

Data voorlichtingsavonden

  • Maandag 3 november: Het College Cranendonck
  • Dinsdag 4 november: Het Kwadrant
  • Woensdag 5 november: Philips van Horne
  • Donderdag 6 november: Het College Weert

Proeflessen
Ook dit schooljaar zijn er weer twee woensdagmiddagen waarop de leerlingen mee kunnen draaien. Leerlingen kunnen zich inschrijven en ervaren wat ze leuk vinden. Bijvoorbeeld Kunst & Cultuur, Technasium, Tweetalig Onderwijs, Techniekopleiding, etc. Meer informatie volgt t.z.t. op de websites van de scholen. Data: 28 januari en 4 februari 2015.

Maandag 9 en dinsdag 10 maart zijn op alle locaties van LVO-Weert de aanmeldavonden.