Wil jij in de toekomst aan een kunstacademie of andere kunstvakopleiding gaan studeren en ben je 15 jaar of ouder? Of twijfel je of een kunstvakopleiding bij je past? Dan is deze cursus wat voor jou!

De Vooropleiding Kunstacademie die Rick in samenwerking met Perron C uitvoert, laat jou kennismaken met de wereld van beeldende kunst en design. Ervaar wat studeren aan een kunstvakopleiding inhoudt, onderzoek wat je leuk vindt en ontdek waar jij goed in bent. Tijdens de cursus bouw je een portfolio op dat je kunt gebruiken tijdens het toelatingsexamen van de opleiding van jouw keuze.

De Vooropleiding is gericht op beroepskeuze en screening van talenten en kan worden gezien als een opstap voor talentenontwikkeling. Je krijgt les van diverse professioneel beeldend kunstenaars, vakdocenten, ondernemers en ontwerpers in de kunstsector. Allen een kei op hun vakgebied die jou graag helpen om je talenten zichtbaar te maken.

Je gaat onderzoekend en experimenterend te werk aan de hand van lesblokken die gegeven worden vanuit diverse disciplines zowel ruimtelijk, tweedimensionaal als digitaal. Ook hebben we een project voor je in petto waarbij je je laat inspireren door het Fatimahuis in Weert.

Eind april is de eindpresentatie van je werkstukken en portfolio. Op dat moment wordt je werk ook getoetst door een kunstvakopleider van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Bij positieve beoordeling door de kunstvakopleider en het docententeam word je vrijgesteld van het 1e deel van de toelatingsronde van de Academie, middels een certificaat dat een jaar geldig blijft. Het 2e deel is een motivatiegesprek.

De cursus start op 6 november en bestaat uit 25 lessen op donderdagavond van 18.00-22.00u. Voor meer informatie bel: 0495-533954. Schrijf je vóór 26 oktober in via: http://www.ricknet.nl/cursusaanbod/cursussen/vooropleiding-kunstacademie

Vooropleiding