Varkensrug stopt verdachte

Foto’s – Een achtervolging die zaterdag begon op de A2 bij Eindhoven is geëindigd op Boshoven met een eenzijdig ongeval tegen betonnen ‘varkensruggen’.

Een personenauto werd bij Eindhoven gescand door het ANPR-systeem (Automatic NumberPlate Recognition). De auto bleek te zijn gestolen. De politie werd gewaarschuwd en zette de achtervolging in om de auto te stoppen. De automobilist weigerde het stopteken van de politie en ging er vandoor.

De politie van Cranendonck zat achter de personenauto aan die bij de Wildenberg de afslag nam. De politie van Weert bood vervolgens ondersteuning om de auto bij Boshoven tot stoppen te dwingen. Echter maakte de automobilist zelf een stuurfout op de splitsing Azaleaweg / Vosseweg en botste tegen de betonnen varkensruggen.

De auto kwam tot stilstand en de automobilist kon worden aangehouden door de politie. Omdat de automobilist mogelijk gewond was werd uit voorzorg een ambulance gealarmeerd. De man is vervolgens geboeid en onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis van Weert.

De politie doet onderzoek naar de autodiefstal. De auto is afgesleept door een berger en overgedragen aan de politie in Brabant.