Alcoholtest minderjarigen

De politie heeft gisteren tijdens de uitgaansavond op de Oelemarkt aan aantal minderjarigen onderworpen aan een alcoholtest.

De steekproef werd uitgevoerd tegen het einde van de avond, zo meldt de politie. De agenten lieten 6 minderjarigen blazen. Het resultaat: bij 5 jongeren leverde de test een alcoholindicatie op. “Ra ra hoe kan dat?”, schrijft de dienstdoende agent.

Hoewel alcohol drinken verboden is tot de leeftijd van 18 jaar, hadden de minderjarigen thuis of op een feestje ingedronken. Vervolgens waren ze zonder probleem verder gegaan met alcohol drinken in de cafés. De politie zal de resultaten voorleggen bij de gemeente die verantwoordelijk is voor het alcoholbeleid.

De politie vind het van belang dat ouders zich gaan realiseren dat zij ook een rol te vervullen hebben bij het indrinken van hun minderjarige kroost.

Diezelfde avond werd twee maal een proces verbaal uitgeschreven voor openbare dronkenschap nadat het Carisstraatje en de Kasteelsingel waren ondergekotst. Tevens werd er een boete uitgeschreven voor wildplassen op het parkeerdek van het oude stadhuis. Eén dronken minderjarige kreeg een zogeheten Kanskaart van Bureau Halt uitgereikt en werd vervolgens opgehaald door zijn ouders.