De politie heeft gisteren tijdens de uitgaansavond op de Oelemarkt aan aantal minderjarigen onderworpen aan een alcoholtest.

De steekproef werd uitgevoerd tegen het einde van de avond, zo meldt de politie. De agenten lieten 6 minderjarigen blazen. Het resultaat: bij 5 jongeren leverde de test een alcoholindicatie op. “Ra ra hoe kan dat?”, schrijft de dienstdoende agent.

Hoewel alcohol drinken verboden is tot de leeftijd van 18 jaar, hadden de minderjarigen thuis of op een feestje ingedronken. Vervolgens waren ze zonder probleem verder gegaan met alcohol drinken in de cafés. De politie zal de resultaten voorleggen bij de gemeente die verantwoordelijk is voor het alcoholbeleid.

De politie vind het van belang dat ouders zich gaan realiseren dat zij ook een rol te vervullen hebben bij het indrinken van hun minderjarige kroost.

Diezelfde avond werd twee maal een proces verbaal uitgeschreven voor openbare dronkenschap nadat het Carisstraatje en de Kasteelsingel waren ondergekotst. Tevens werd er een boete uitgeschreven voor wildplassen op het parkeerdek van het oude stadhuis. Eén dronken minderjarige kreeg een zogeheten Kanskaart van Bureau Halt uitgereikt en werd vervolgens opgehaald door zijn ouders.

11 REACTIES

 1. ik vind dat als je 16 jaar bent gewoon een biertje moet kunnen drinken (met maten geen kratten maar vaten) ze drinken toch wel een biertje blijkt

 2. Laat de jeugd, toch de jeugd zijn. Al die regeltjes tegenwoordig. Wild-plassen!! kan echt niet meer, hahahha. Toen ook al niet.. :handb

 3. Ra ra wiej kan ut.???
  Hieel simpel….er zieen inne omgeaving van Wieert diverse inzoep kieete, woe dea jea vur un habbekrats uch gengig (aangeschoete) kunt make………

 4. Een paar pilsjes kan geen kwaad nee, maar veelal blijft het niet bij een paar. En voor je het weet staat men te kotsen in je portiek of trapt men met de zatte bakkes de spiegel van je auto af.

 5. Misschien snap ik het niet zo goed maar ik dacht toch echt dat er sinds 1 januari een verbod bestaat om aan jongeren (<18j.) drank te verkopen, ook is het die categorie verboden drank bij zich te hebben op publiek toegankelijke plaatsen. Nu wordt de indruk gewekt dat beneden de 18 alcohol drinken verboden is. Daar vind ik nergens iets over en ook niet over eventuele sancties op dit gebied.

  Wat ik wel lees is dat ze gewoon verder zijn gegaan in de kroeg met alcohol drinken, ik neem aan dat dit geconstateerd is en dat zou dan minimaal moeten betekenen dat er kroegbazen zijn beboet. Dat lees ik dan helaas weer niet.

 6. Tss lijkt wel weer de rollenbank periode uit mijn jongere jaren….lekker makkelijke prooi dus snel verdienen en niet moe worden …en bovenal ..GEEN kantoorwerk…dacht meneer(jongeman) de agent…terweil hij een na kots ruikend ventje op de bon slingerd….

  kom op mensen je leert maar op een manier…en dat is door het minimaal een keertje fout te hebben gedaan…laat ze dat foutje nou ook maar zelf maken daar op de oelemarkt want een betere plek hiervoor is er waarschijnlijk niet want het is anders wel tering dicht bij in geval van nood..!

 7. Dat geeft niets slumme, zulke domme klets heb ik meer gehoord voorbeeldje is het afsteken van vuurwerk met oud en nieuw na 18.00 uur. Blijkt uiteindelijk telkens toch maar weer dat dit soort lui niet ben de wet staat en dat gewoon de wet van kracht blijft. Ik wil de sancties wel eens zien die onze burgermeester wil gaan opleggen omdat hij de wet niet zo nou neemt zoals jij insinueert.

Comments are closed.