Foto’s – De brandweer is vrijdag rond middernacht gealarmeerd voor een autobrand aan de Roermondseweg.

Op de parkeerplaats bij de Kelperbrug stond een personenauto (Audi A3) vol met rook. Een visser die op weg naar huis was liep voorbij de auto en constateerde de autobrand. De visser had geen telefoon bij zich en hield voorbijgangers staande die vervolgens de hulpdiensten waarschuwden.

De brandweer kwam ter plaatse en sloeg de ruit in van de auto om te ventileren. De brand bleef beperkt tot rookontwikkeling en de brandweer hoefde geen bluswerkzaamheden uit te voeren.

De politie en brandweer stelde ter plaatse een onderzoek in. In eerste instantie leek er sprake van brandstichting. Later werd duidelijk dat het een technisch mankement betrof. De brand was waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de middenconsole. Door de hitte was in de voorruit een barst ontstaan.

De eigenaar werd opgespoord om hem het slechte nieuws medegedeeld. De auto is afgesleept wordt overgedragen aan de verzekering.