Brand naast winkel

Foto’s – De hulpdiensten zijn dinsdag omstreeks 11.35 uur gealarmeerd voor een brand in een pand aan de Beekstraat.

Ter plaatse werd in een ruimte naast de gereedschapswinkel Gruythuysen flinke rookontwikkeling waargenomen. De oorzaak was kortsluiting boven het systeemplafond in de naastgelegen schuur. De schuur diende als opslag van enkele goederen die men nog in veiligheid wist te brengen.

De brandweer was snel ter plaatse met de SIV, tankautospuit en ladderwagen. De brand had men dan ook snel onder controle. Dankzij de alerte medewerkers van de winkel en de snelle inzet van de hulpdiensten werd erger voorkomen. Bij de brand raakte niemand gewond. Het systeemplafond raakte flink beschadigd. Er werd uit voorzorg wel een ambulance gealarmeerd.

Stichting Salvage is ingeschakeld om ondersteuning te bieden bij de afwikkeling van de brand. De winkel liep geen schade op en kan gewoon open blijven. Wel zit men nog even zonder stroom.