Brand in paardenstal

Update – Foto’s – De brandweer kreeg maandag omstreeks 18.30 uur een melding van een uitslaande brand in een paardenstal aan de Koekoeksweg. De brand was snel onder controle. Er zijn geen dieren en personen gewond geraakt.

De paardenstal bestond uit meerdere gedeelten waarvan in het achterste gedeelte brand heeft gewoed. In het achterste gedeelte stonden 15 paarden gestald. De eigenaar van het bedrijf heeft 8 paarden, die in de nabijheid van de brand stonden, in veiligheid weten te brengen. 7 andere paarden zijn in de stal blijven staan en waren ongedeerd. In het naastgelegen deel van de stal stonden nog 8 paarden gestald. Deze dieren hebben geen hinder ondervonden van de brand.

De brand is vermoedelijk buiten het pand ontstaan. Aan de achterzijde van het pand waren materialen opgeslagen die door onbekende oorzaak vlam hebben gevat. De brand is overgeslagen naar de paardenstal.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de brand is schade ontstaan aan diverse dak- en gevelplaten en aan de dakconstructie van de stal. Er zijn geen dieren en personen gewond geraakt.

[nggallery id=2010]