Lange file door autobrand

Foto’s – De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 17.00 uur gealarmeerd voor een autobrand op de snelweg A2 nabij Weert.

In de rijrichting Weert richting Maastricht was een auto in brand gevolgen. Oorzaak was waarschijnlijk een technisch mankement. De brandweer was snel ter plaatse en ondanks alle inspanningen brandde de auto volledig uit. Uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen, maar niemand raakte gewond.

Vanwege veiligheidsoverwegingen werd de snelweg richting Maastricht volledig afgesloten. Hierdoor ontstond een file van ruim 5 kilometer tot Weert. Volgens de ANWB liep de filetijd op tot 50 minuten. Nadat de bluswerkzaamheden waren voltooid werd een rijstrook vrijgegeven zodat het verkeer weer door kon.

Een deel van het wegdek raakte beschadigd. Rijkswaterstaat zal de staat van het wegdek controleren en indien nodig nog een spoedreparatie uitvoeren.

[nggallery id=2085]