De politieke partijen D66 en PvdA willen dat de gemeente Weert stopt met het deelnemen aan competities. De competities kosten telkens veel geld en in tijden van bezuinigingen is dat onwenselijk.

Tijdens de raadsvergadering van 26 oktober dienden de twee partijen een motie ‘vreemd aan de orde van de dag’ in. Weert heeft de afgelopen jaren vele titels in de wacht gesleept waaronder sportgemeente en groenste stad van het jaar. Als klap op de vuurpijl werd Weert ook nog eens de groenste stad van Europa en daarna van de wereld. Maar nu is het tijd om de behaalde predicaten te verzilveren zo vinden D66 en PvdA.

Middels de motie droeg men het college op om te stoppen met het deelnemen aan nieuwe competities die telkens geld kosten. In plaats hiervan stelt men voor de aandacht te richten op het behoud en waar mogelijk uitbouwen van de aanwezige kwaliteiten en voorzieningen die voor deze prijzen gezorgd hebben. De behaalde predicaten moeten volgens de partijen promotioneel maximaal benut worden.

De motie werd aangehouden tot de volgende raadsvergadering. Dit omdat een aantal cijfers niet direct voorhanden waren. Tijdens de vergadering werd duidelijk gemaakt dat de competities ook geld opleveren. Weert staat er mee op de kaart en blijft daardoor niet onopgemerkt. Tevens zouden de competities voor ruim 100.000 euro een ‘free publicity’ hebben opgeleverd. In december zal er meer duidelijk worden over de competities en zal er een besluit worden genomen over de motie.