DVD Slopen & herbouwen

De DVD “Slopen en herbouwen” gaat over de geschiedenis van een aantal bekende gebouwen in Weert, die in het verleden onder de slopershamer zijn gevallen en soms elders als nieuwbouw zijn herrezen. Deze DVD is de 5e in de reeks van ‘Weert zoals het was’, geproduceerd door Math Ramakers.

Prominent aan bod komt bijvoorbeeld het Bisschoppelijk College, dat in de zestiger jaren uit de binnenstad verhuisde naar nieuwbouw aan de Nelissenhofweg. De school is nu gevestigd in een riant, modern gebouw aan de Parklaan. De sloop van woningen en winkels aan de Hegstraat, Hogesteenweg en Beekstraat is ook zo´n onderwerp dat dhr. Ramakers uitvoerig belicht. Die sloopwerkzaamheden hielden verband met de bouw van het overdekt winkelcentrum “De Munt”. En uiteraard met de bouw van een aantal stadswoningen en het stadhuis. Ook dit laatste complex is alweer in onbruik geraakt door de bouw van het nieuwe stadhuis aan de Wilhelminasingel. Dit en nog veel meer is op deze DVD schitterend in beeld gebracht.

De DVD is de eerste aflevering van een serie waarin op een later tijdstip nog andere markante gebouwen aan bod zullen komen zoals het Ursulinenklooster met de diverse daarbij behorende scholen, het pensionaat Saint Louis, de Nijverheidsschool voor lager technisch onderwijs en aluminiumfabriek Artola.

De nieuwste DVD is nu verkrijgbaar bij: Primera, Boekhandel Tindemans, Tabaktief van Bun, Bruna, Argus en Wijnimport Moesel.