Het College steunt 3FM

Tot en met 20 december zetten de leerlingen van leerjaar 2 van Het College Weert zich voor het vak Burgerschap in voor het goede doel: 3FM Serious Request. Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

De leerlingen van Het College bedenken verschillende acties om op deze manier aandacht te krijgen voor het maatschappelijk probleem en om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het totaalbedrag zal in de vorm van een cheque worden aangeboden bij Het Glazen Huis op de Markt in Haarlem. Burgerschap in actie.

3FM Serious Request
Drie Dj’s van radiozender NPO 3FM sluiten zich elk jaar in de week voor kerst zes dagen op in een glazen studio in het centrum van een grote stad in Nederland om aandacht te vragen voor een stille ramp. Dit jaar staat het Glazen Huis van 18 t/m 24 december op de Grote Markt in Haarlem. De dj’s eten zes dagen niet en maken 24 uur per dag live-radio en televisie en zijn online te volgen. Ze informeren het publiek over een stille ramp en roepen zo veel mogelijk mensen op om in actie te komen en geld in te zamelen. Bijvoorbeeld door tegen betaling een verzoeknummer aan te vragen, of door zelf een actie op touw te zetten.

Stille ramp 2014
3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Wereldwijd wordt één op de vijf vrouwen tijdens haar leven seksueel misbruikt. In conflictgebieden ligt dit aantal nog veel hoger. In deze gebieden wordt seksueel geweld ingezet als oorlogswapen. Miljoenen vrouwen en meisjes worden slachtoffer, schamen zich en worden verstoten uit de maatschappij. En dat terwijl juist vrouwen en meisjes zo belangrijk zijn voor de wederopbouw van de samenleving wanneer het conflict beëindigd is.

Rode Kruis
Van de opbrengst van 3FM Serious Request 2014 biedt het Rode Kruis de slachtoffers opvang & verzorging, kan het Rode Kruis bijdragen aan een toekomst voor de slachtoffers en wordt er ingezet op voorlichting & preventie om seksueel misbruik in conflictgebieden tegen te gaan. Voor meer informatie over de actie en het thema verwijzen ga naar www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2014. Het College Weert ondersteunt deze actie en wil ook een steentje bijdragen aan de hulp voor deze meisjes en vrouwen.