Zwerver onwel

Update – Foto’s – Een treinreiziger trof zondag een zwerver in verontrustende toestand aan in een trein en waarschuwde de hulpdiensten.

Rond de klok van 22.00 uur werden de ambulancedienst en politie gealarmeerd. De politie was als eerste te plaatse en spoedde zich met een AED naar het perron van het NS-station van Weert. Daar troffen ze de zwerver aan op een bankje, die nog bij kennis was. Snel daarna arriveerde een ambulance en het medisch personeel controleerde de toestand van de man. De man werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De zwerver had een bagagekar van een vliegveld bij zich met daarop zijn ‘huisraad’. De ambulance nam de zwerver mee, en de politie moest zorg dragen voor de spullen van de meneer. De politie bracht vervolgens de bagagekar te voet naar het ziekenhuis om deze veilig te stallen. De wandeling moest door de binnenstad van Weert en deze situatie gaf een opmerkelijk gezicht, maar het is een praktisch voorbeeld van ‘Waakzaam en Dienstbaar’, de slogan van de politie.

Wanneer de zwerver wordt ontslagen uit het ziekenhuis zal hij de politie dankbaar zijn omdat hij dan letterlijk ‘zijn hele hebben en houden’ nog heeft.