Update – Foto’s – Een treinreiziger trof zondag een zwerver in verontrustende toestand aan in een trein en waarschuwde de hulpdiensten.

Rond de klok van 22.00 uur werden de ambulancedienst en politie gealarmeerd. De politie was als eerste te plaatse en spoedde zich met een AED naar het perron van het NS-station van Weert. Daar troffen ze de zwerver aan op een bankje, die nog bij kennis was. Snel daarna arriveerde een ambulance en het medisch personeel controleerde de toestand van de man. De man werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De zwerver had een bagagekar van een vliegveld bij zich met daarop zijn ‘huisraad’. De ambulance nam de zwerver mee, en de politie moest zorg dragen voor de spullen van de meneer. De politie bracht vervolgens de bagagekar te voet naar het ziekenhuis om deze veilig te stallen. De wandeling moest door de binnenstad van Weert en deze situatie gaf een opmerkelijk gezicht, maar het is een praktisch voorbeeld van ‘Waakzaam en Dienstbaar’, de slogan van de politie.

Wanneer de zwerver wordt ontslagen uit het ziekenhuis zal hij de politie dankbaar zijn omdat hij dan letterlijk ‘zijn hele hebben en houden’ nog heeft.

11 REACTIES

  1. Dikke respect voor deze agent!! Ik kan me voorstellen dat je klusje niet met alle plezier wil doen. Idd dienstbaar voor iedereen. Top!

  2. Respect voor de hulpdiensten! Je kan er misschien mee lachen, maar dit getuigt de menselijkheid van deze beste mensen. Waren maar meer mensen zo.

  3. Super van de hulpdiensten, maar ook van de treinreiziger die aan de bel trok. Deze heeft toch gezien dat het met de zwerver niet goed ging en hulp ingeschakeld. Denk dat veel mensen dit niet gezien zouden hebben (met welke ogen kijk je naar een zwerver) of gedaan zouden hebben (is toch maar een zwerver).

  4. Respect voor iedereen, die geholpen heeft, maar tegelijkertijd word ik verdrietig van het toenemend aantal daklozen, dat je, als je een beetje om je heen kijkt, ziet. Dit viel me zondag bijvoorbeeld weer op rond de Albert Heijn, om maar een willekeurige plaats te noemen. Dit geldt voor Weert, maar even zovele andere plaatsen in Nederland.

  5. Solidariteit heet dat Joost Bosseve. Ik zal de betekenis uit het woordenboek even voor je erbij zetten: saamhorigheid, gevoel van verbondenheid.

Comments are closed.