Kinderboerderij weer open

De kinderboerderij in het IJzeren Mangebied in Weert is weer open. Deze was enkele dagen gesloten in verband met het uitbreken van vogelgriep in Hekendorp. Omdat er geen nieuwe gevallen van vogelgriep zijn gevonden, kan de kinderboerderij weer open.

Kippen, ganzen en eenden op de kinderboerderij worden afgeschermd. Zij zitten in hun kooien en stallen. Dit betekent dat ze niet in direct contact mogen komen met bezoekers, vogels en andere dieren. Die afschermplicht geldt tot 18 december 18.00 uur.

Er zijn echter ook wilde ganzen, eenden en pauwen die weliswaar verblijven op de kinderboerderij maar vrij in- en uitvliegen. Deze dieren zijn niet af te schermen.

Meer informatie is te vinden op: http://www.kinderboerderijen.nl/nieuws/vogelgriep-maatregelen-na-standstill.