Het Broederschap Weert en Voedselbank Weert houden op de zaterdagen 6, 13 en 20 december een inzamelingsactie voor gratis kerstpakketten, want ‘Honger hebben is verschrikkelijk!’.

Van 9.15 tot 15.30 uur staan de broedermeesters en leden van de Broederschap bij de ingang van Jumbo winkels in Weert, Nederweert en Stramproy. Klant en van Jumbo doen mee door artikelen te kopen en na de kassa af te geven aan de Voedselbank. Daarmee helpen ze de Weerter mensen die ‘honger’ hebben aan een kerstpakket én aan een gelukkig kerstfeest. “Met Kerstmis klopt het hart van de Broederschap extra hard voor onze medemens”, zegt Gert-Jan Tullemans, initiatiefnemer van de kerstpakkettenactie en broedermeester van ‘het gezelschap met de rode mantels’.

Voedselbank
Weert en Jumbo werken graag mee aan deze originele actie voor het goede doel. Johan Knook van Voedselbank Weert: “Onze ‘klanten’ zijn altijd erg dankbaar voor alles wat zij krijgen. Namens hen vraag ik u om gul te geven.” De kerstpakkettenactie wordt tevens ondersteund door de parochies van het dekenaat Weert. U kunt in deze kerken ook producten van andere winkels aanbieden.

Alleen houdbare producten
Hoe doet u mee? Koop houdbare, niet gekoelde of bevroren producten en doe ze na de kassa in de krat. Dus:
pasta of soep (blik/pak), groente (blik/pot), fruit (blik/pot), broodbeleg, koffie, thee, suiker, afwasmiddel, allesreiniger, schoonmaakartikel en wc-papier, keukenrollen, tandenborstels, tandpasta en nog veel meer. Koop en geef gul. Het is voor mensen die ‘niets’ hebben.

De Jumbo winkels die aan de actie meedoen zijn Jumbo Heerschap (Collegeplein, Moesel, Leuken, Boshoven, Nederweert), en Jumbo René Puts (Stramproy). De kratten blijven nog tot en met 23 december bij de kassa’s van de supermarkten staan. Klanten kunnen producten dus nog tot vlak voor kerstmis in de kratten stoppen.