Roman over College

De schrijver Herman van Mourik overhandigde zaterdag 29 november in De Poorter een exemplaar van zijn nieuwste roman “Waerdinge” aan Peter Giesbers, docent Nederlands op Het College.

Van Mourik was in de jaren zestig intern op het toenmalige Bisschoppelijk College in Weert. Onder het pseudoniem Harmen Malderik beschrijft hij het leven op een katholieke jongenskostschool in de jaren zestig. Een kostschool met een megalomane priester-leraar die een multifunctioneel recreatieoord laat aanleggen en priesters die zich overgeven aan “drank en vrouwen”. “Waerdinge” is een roman over “verdwijnend gezag en twijfel aan in het leven gemaakte keuzes”. Veel in zijn roman is herkenbaar voor Weertenaren en niet Weertenaren.

Harmen Malderik publiceerde eerder lovend ontvangen fietsreisverhalen en sportromans waaronder de wielerroman “Over de keien”.