Huldigingen & Stadsagenda

Voor het eerst wordt op grootse wijze een sporthuldiging door Weert Media Groep georganiseerd voor de Weerter sportkampioenen van het afgelopen jaar. Dit als één van de acties die zijn voortgekomen vanuit een interactieve beleidsontwikkelingstraject met bedrijven, onderwijsinstellingen, zorg/welzijn, sportinstellingen en overheid (“Sport en beweegbeleid 2.0 “).

Tijdens de presentatieavond van de Stadsagenda Weert in Beweging 2015, met de grandioze veiling van de kunstwerken van PSW, zullen individuele topsporters uit Weert in het zonnetje gezet gaan worden. De cover van de Stadsagenda wordt gesierd met afbeeldingen van de kunstwerken van de kunstenaars van PSW. Het eerste exemplaar van deze Stadsagenda Weert in Beweging 2015 zal overhandigd worden aan wethouder Geert Gabriels.

Maar liefst tien topsporters zullen gehuldigd gaan worden. Met trots krijgen deze sporthelden ook in Weert een welverdiende podiumplek en prijs aangeboden door de Gemeente Weert, Weerter Sportraad en Weert Media Groep. Alle tien hebben een topprestatie geleverd in 2014, medailles mee naar Weert gebracht. Topper Maaike Caelers, winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Alanya Maaike Caelers zal ook aanwezig zijn.

Ook komen er een aantal kampioenen uit de paardenbranche, waaronder Europees en Nederlands Kampioene Young Riders Anne Meulendijks en Sanne Voets, Nederlands Kampioen en Zilver & Goud winnares tijdens de Wereld Ruiter Spelen Para Dressuur. Het eerste exemplaar van de jubilerende Agenda Hippique 2015 (20 jaar) , zal aan deze kampioenen overhandigd worden.

De veiling van de kunstwerken van PSW is in handen van Lennart Stultiens, De presentator van de avond is Ricardo Ras. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door The Oaken Towels en de afterparty wordt ingezet met DJ FER. De hele avond is er live muziek en zijn er spetterende optredens van onder andere dansschool Fresh. Iedereen is welkom!

De kunstwerken die geveild worden zijn tot aan de veiling te bewonderen in Taverne de Oude Munt. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Dr. JoeHoe de vrolijke ziekenhuisdokter van het St. Jans Gasthuis in Weert en naar het sportkampioenfonds voor sporthelden uit Weert.

Locatie & aanvang: Vrijdag 28 november om 19.15 uur in de Poort van Limburg
Gastvrouwen van de avond: Cindy Denessen en Floor Schoenmakers

Een unieke happening waar sport en kunst bij elkaar komen. Iedereen krijgt na afloop gratis een prachtige Stadsagenda Weert in Beweging of Agenda Hippique 2015 mee naar huis.